Mauno ja Rajupaja – hieno yhteinen kasvutarina

Mauno on vuonna 2013 perustettu Turussa toimiva ravintola-alan toimija ja tapahtumajärjestäjä. Pienestä ravintolatoiminnasta lähteneellä Maunolla on nykyään monta rautaa tulessa. Listalta löytyvät mm.Turun suurin kokouskeskus, upeita edustustiloja erilaisiin juhliin ja yritystilaisuuksiin, sekä useita erilaisia ravintolabrändejä ympäri Turkua. Ravintola- ja catering-palveluiden lisäksi Mauno järjestää erilaisia tapahtumia pienistä yksityisbileistä aina suuriin satojen henkilöiden juhlatilaisuuksiin.

Erityisesti suuremmissa Maunon tuottamissa tapahtumissa Rajupaja on usein mukana menossa. Jos vuosien saatossa timanttiseksi hioutunut yhteistyö täytyisi tiivistää yhteen lauseeseen: Mauno tuottaa tilan ja tarjoilun, Rajupaja toimittaa tekniikan.

 

Maunon ja Rajupajan hieno yhteinen kasvutarina

 

Kuten aiemmin kerroimme, Rajupajan ja Maunon yhteistyö sai alkunsa jo vuonna 2006, kun Turun idyllisessä jokirannassa sijaitseva hotelli Radisson Blu Marina Palace oli remontoitu ja vietettiin uudistuneen hotellin avajaisia. Tuolloin hotellin ravintolapäällikkönä toimi Maunon perustaja ja nykyinen toimitusjohtaja Santtu Kiili.

Avajaisiin haluttiin rohkeaa ja nuorekasta meininkiä, ja Santtu kuuli tutultaan eräästä Sami Tarkiasta, joka teki tuohon aikaan DJ-keikkaa pyöritellen levyjä pienissä tilaisuuksissa ympäri Turkua. Sami pyydettiin keikalle Marinan avajaisiin, eivätkä Santtu ja Sami vielä tuolloin osanneet aavistaa, että miesten kohtaamisesta saisi alkunsa nyt jo yli vuosikymmenen kestänyt yhteinen kasvutarina.

Santun kertoessa Maunon ja Rajupajan yhteistyön alkamisesta, huokuu hänestä jo heti alkumetreillä herännyt luottamus ja arvostus Samia kohtaan: ”Aluksi oli vain mies ja salkku. Pikkuhiljaa Sami hankki lisää kaiuttimia, valoja tai muuta mitä Marinan tilaisuuksissa tarvittiin. Vähitellen yhteistyö laajeni, tilaisuudet kasvoivat ja Sami alkoi järjestää isompia ja isompia kokonaisuuksia. Lopulta homma oli siinä pisteessä, että he yhdistivät Jussin kanssa voimansa ja Rajupaja lähti lentoon.”

Maunon ja Rajupajan yhteistyö alkoi siis käytännössä jo ennen kummankaan yrityksen perustamista.

”Täytyy nostaa hattua koko Rajupajan jengille, miten hyvin homma on saatu toimimaan todella kilpaillulla ja investointivoittoisella alalla, jossa täytyy jatkuvasti ostella lisää kalustoa”, hän toteaa tyytyväisenä.

 

 

 

Saumatonta tiimityötä

 

Maunon ja Rajupajan yhteistyö on jatkunut yhtäjaksoisesti jo yli kymmenen vuotta, ja toiminta hioutunut vuosien saatossa kattavaksi palvelukokonaisuudeksi.

”Asiakas harvoin osaa tilata suoraan valmista pakettia, sillä omista tarpeista ei olla vielä ihan varmoja. Siksi istutaan aina ensin yhdessä alas ja suunnitellaan heille sopiva kokonaisuus”, Santtu kertaa.

Isompiin asiakastapaamisiin Rajupaja astuu mukaan heti alkumetreillä: ”Usein Rajupaja on mukana ensimmäisestä suunnittelupalaverista lähtien. Näin vältytään turhilta välikäsiltä ja pystytään yhdessä luomaan heti toimiva, kokonaisvaltainen paketti juuri heidän tarpeisiinsa.”

Rajupajaa tarvitaan siinä vaiheessa, kun Maunon oma tekniikka ei riitä. Perus kokoukset hoituvat pitkälti Maunon omin voimin, mutta joskus asiakas vaatii jotain erityisempää, kuten tilasta toiseen striimausta, parempaa äänentoistoa tai hienompia valoja. Tällaiseen Rajupajan osaaminen on omiaan.

Toimitusjohtaja Santun lisäksi yhteistyökuvioissa on tiiviisti mukana myös Maunon Business Controller Jutta Elo. Hänkin antaa vuolaasti kiitosta siitä, kuinka hyvin kaikki on toiminut: ”Joskus tulee myös todella kiireellisellä aikataululla uusia projekteja. Asiakas saattaa ilmoittaa, että hei me tarvitaan puolen tunnin päästä jotain. Sekin on aina onnistunut, eikä ole ikinä jäänyt toteuttamatta”.

Vuosien varrella on säästytty suuremmilta kommelluksilta, sillä homma toimii luotettavasti molempien puolelta: Mauno osaa tilata ja Rajupaja toteuttaa. ”Monet yritykset tarjoavat sitä, mikä on helpointa tehdä. Meidän tai Rajupajan ratkaisut eivät välttämättä ole helpoimpia meille itsellemme, mutta parhaita asiakkaalle. Siitä jää loppujen lopuksi kaikille hyvä maku”, Jutta kuvailee.

 

Rohkeutta tehdä ja toteuttaa

 

Erityiskiitosta Maunon porukalta saa Rajupajan ammattimaisuus ja luotettavuus, mutta myös rohkeus ja heittäytyminen mukaan kaikkein haastavampiinkin projekteihin.

”Rajupajassa kaikilla on halu tehdä jotain siistiä, ja se myös näkyy heidän toiminnassaan. Heillä on rohkeutta innostua ja lähteä mukaan projekteihin, joita ei normaalisti tehdä, ja jotka eivät välttämättä olisi heidän kilpailijoidensa mielestä edes mahdollisia”, Maunon toimitusjohtaja Santtu tiivistää.