Virtuaalitapahtumien määrä kymmenkertaistui

Tapahtuma-ala on ollut livekohtaamisten osalta aika lailla jäissä maaliskuusta 2020 lähtien koronaviruspandemiaan liittyvien kokoontumisrajoitusten vuoksi. Virtuaalisesti toteuttavia tapahtumia Rajupajassa on kuitenkin tehty ennätysmäisesti. Rajupajan tytäryhtiö RajuLive on toteuttanut maaliskuun jälkeen lähes 300 erilaista virtuaalitapahtumaa. Erilaiset livelähetykset striimauksista ja webinaareista hybrideihin ovat tulleet tutuksi. Kiirettä on riittänyt ja hyvä niin! Meille tapahtumien digitaaliset toteutukset ovat tuttuja jo vuodesta 2014 lähtien, joten sikäli itse tekeminen on ollut tuttua.

Tekemisen määrä verkossa on nyt kymmenkertaistunut ja on päiviä, jolloin lähetyksiä on toteutettu jopa 15. Tämä määrä hoituu pitkän kokemuksen ja ammattimaisten tekijöiden ansiosta. Kokoontumisrajoitusten vuoksi myös täysin uusia tapahtumakonsepteja on viety verkkoon. Näistä hyvänä esimerkkinä pikkujoulut.

Olemme saaneet tehdä töitä monipuolisesti erilaisille toimijoille. Vuoden suurimpana toteutuksena varmastikin K-Team -päivät. Erikokoiset kokoukset ja niiden monimuotoiset toteutukset ovat tulleet myös tutuiksi. Tämän vuoden viimeiset päivät sujuvat edelleen studioissa, joita on rakennettu eri paikkoihin kuusi. Vuokrakalusteen kanssa toteutettavat yritysten joulutervehdykset ovat tuotannossa ja piristävät varmasti monen etätyöläisen arkea. Valmistaudumme samalla myös kiireiseen virtuaalisten toteutusten alkuvuoteen. Tulossa on tuotelanseerauksia ja yritysten kick-off-tilaisuuksia.

Ensi vuonna päästään jossain vaiheessa toivottavasti toteuttamaan jälleen livetapahtumia mm. festivaaleille, messuille ja erilaisiin tilaisuuksiin, yleisön keskelle. Näemme tulevaisuudessa varmasti uudenlaisia tilaisuuksia ja teknisiä tapahtumakokonaisuuksia, joissa osa esimerkiksi ohjelmasta toteutuu virtuaalisena.

Menestystä vuoteen 2021!

Jani Rokala
toimitusjohtaja, Rajupaja Oy