Näkyvää yhteistyötä urheilun saralla

Haastavista ajoista huolimatta valtakunnan Urheilugaala lähetettiin tammikuun puolivälissä perinteisenä TV-lähetyksenä Ylellä. Viidestätoista alueellisesta gaalasta vain kaksi järjestetään normaalin aikataulun mukaisesti arvokkaina gaalatilaisuuksina. Nämä gaalat ovat Varsinais-Suomen ja Satakunnan urheilugaalat, joista molempien teknisenä yhteistyökumppanina toimii Rajupaja Oy.

Varsinais-Suomen Urheilugaala järjestetään virtuaalisena ja interaktiivisena Rajupajan sisaryhtiö RajuLive Oy:n Livekatsomo.fi -lähetysalustalla sunnuntaina 31.1. ja Satakunnan Urheilugaala Yle Areena -lähetyksenä lauantaina 6.2. Rajupaja ja RajuLive toimivat molemmissa gaaloissa yhteistyössä tekniikan ja striimien osalta. Satakunnan gaalassa Porissa Yle hoitaa itse lähetyksen sekä kuvaamisen.

On hienoa, että näillä alueilla saadaan arvokkaat gaalat pidettyä verkon välityksellä. Urheiluvuosi on ollut haastava. Seuroja ja tekijöitä niiden taustalla on sitä isompi syy palkita ja onnitella toiminnan ja seurojen pystyssä pitämisestäkin.

Rajupaja on ollut mukana monissa urheilutapahtumissa niin ennen korona-aikaa kuin sen aikanakin. Sisaryhtiöineen se on toiminut yli 30 merkittävän urheilualan tapahtuman ja toimijan yhteistyökumppanina tapahtumatekniikan osalta. Uusia kumppanuuksia on solmittu myös näinä poikkeusaikoina.

Joulukuussa vuodella eteenpäin siirretyt salibandyn MM-kisat tulevat olemaan Rajupajalle ja RajuLivelle iso ponnistus. Odotukset ovat isäntäjoukkueen urheilullisen menestyksen lisäksi korkealla myös ottelutapahtumien osalta. Jääkiekon puolella yhteistyökumppaneita ovat niin turkulaiset TPS ja TUTO Hockey kuin myös Satakunnan ylpeydet Porin Ässät ja Rauman Lukko. Muiden palloilusarjojen joukkueiden osalta yhteistyökumppaneina ovat olleet mm. FC TPS, FC Inter, TPS salibandy, Raision Loimu, Ura Basket, Korihait sekä tapahtumista mm. Turku BeachFutis ja Aura Cup.

Yhteistyökumppaneiden joukkoon mahtuu myös kansainvälistä mielenkiintoa saavuttavia tapahtumia, kuten Jyväskylän Neste Rally, Kuninkuusravit, Paavo Nurmi Games, Turku Challenge triathlon sekä suuret jumppatapahtumat Les Mills Live ja SuperTreenit. Uusien ja erikoisempien lajien ja tapahtumien listata löytyy mm. eSport, padel, cheerleading, Aurajokisoudut sekä crossfitin Tuomiopäivä ja Suomen Vahvin mies ja nainen kilpailut.

Hyvää ja antoisaa urheiluvuotta haasteista huolimatta!

Jani Rokala, Rajupaja

Jani Nieminen, Rajulive

Kuvassa Les Mills 2019-tapahtuma. Korona on tuonut tapahtumiin omat haasteensa, mutta onneksi tapahtumia voidaan tuottaa myös virtuaalisesti.