Tapahtuman kalusteet ja somisteet tunnelman sekä teeman tehostajina

Vieraileva bloggaaja Virpi tutustutaa tapahtumien somistukseen ja kalustukseen!

Onnistunut tapahtuma rakentuu kysymyksille mitä järjestetään, kenelle järjestetään ja miksi järjestetään. Ideaa, teemaa ja tunnetta tarkemmin kartoittavat kysymykset, miten ja millaisella sisällöllä tilaisuus järjestetään ja kuka on järjestäjä, täydentävät strategisia kysymyksiä. Tapahtuma on kokonaisuus, jossa muun muassa kalusteet ja somisteet auttavat vahvistamaan haluttua viestiä ja virittävät tunnelmaa. Tapahtuma viestii aina vahvasti myös sen taustalla olevasta brändistä.

Tapahtumakokonaisuutta sekä sen kalustusta suunniteltaessa tulee tehdä valintoja, halutaanko esimerkiksi puhe pitää puhujakorokkeelta, rennommin pystypöydän äärestä vai puhuvatko puhujat ilman varsinaista osoitettua paikkaa, jolloin liikkuminen lavalla puheen aikana on luonnollisempaa ja todennäköisempää. Istuvatko panelistit lavalla rennossa ympäristössä sohvalla vai nostetaanko keskustelijat vaikka korkeammille baarijakkaroille? Koska valinnat viestivät toiminnallisuudellaan myös tilaisuuden luonteesta, kalusteiden valinnassa kannattaa käyttää harkintaa.

Kaluste- ja somistevalinnat viestivät tapahtuman luonteesta visuaalisina elementteinä toiminnallisuutensa lisäksi. Virtuaalitapahtumissa visuaalisuus kalusteiden ja somisteiden osalta tiivistyy muutamaan kuvaan, kun taas yleisölle suunnatussa tapahtumissa voidaan visuaalisia elementtejä tuoda lavan lisäksi laajemmin tilaan, pöydille tai voidaan valita kokonaisuudessaan kalusteet jonkin teeman mukaisiksi. Kaluste- sekä somistevalinnat voivat antaa vahvan ensivaikutelman, niillä voidaan viestiä arvoista tai ne voivat toimia esimerkiksi brändivärien vahvistajina.

Vuokrakalusteella on viime aikoina inspiroiduttu virtuaalitapahtumien esiintymislavojen suunnittelusta eri teemoin. Värit, tunnelmat ja lavoille rakennetut maailmat ovat vaihdelleet minimalistisista, skandinaavisista selkeistä linjoista runsaaseen ilotteluun väreillä ja muodoilla. Seuraavaan tapahtumaan osallistuessasi, keskity visuaalisuuteen, mitä se sinulle viestii?

Tapahtumarikasta vuotta!

Virpi Sojakka
Lounais-Suomen Vuokrakaluste Oy
https://vuokrakaluste.fi/

Kalusteet tuovat ilmettä virtuaalitapahtumaan