Tapahtumien taustalla: Eurooppapäivä ja Teemu Korpikoski

Tapahtuman tekninen toteutus on vain yksi, mutta äärimmäisen tärkeä osa-alue onnistuneen tapahtuman järjestämisessä. Teknisessä suunnittelussa on otettava huomioon useita tekijöitä, kuten tapahtuman tyyppi ja luonne, yleisömäärä sekä esiintyjiin ja tilaan liittyvät tarpeet ja rajoitukset.

Esimerkiksi äänentoiston vaatimukset vaihtelevat suuresti riippuen siitä, järjestetäänkö tapahtuma sisätiloissa muutamalle henkilölle vai ulkoilmatilaisuutena sadoille tai jopa tuhansille ihmisille. Lisäksi kaluston valintaan voivat vaikuttaa esimerkiksi yrityksen brändi-ilme ja tapahtuman teema.

Jotta tapahtuma onnistuu, on tärkeää suunnitella kaikki tekniset yksityiskohdat huolellisesti, ottaen huomioon tilan akustiikka, valaistus, lavarakenteet ja muut tekniset tarpeet. Näin varmistetaan, että tapahtuma sujuu moitteettomasti ja että osallistujat saavat parhaan mahdollisen kokemuksen.

Uudessa “Tapahtumien taustalla” -juttusarjassamme annamme puheenvuoron rautaisille ammattilaisillemme. He kertovat teille tapahtumien järjestämisestä ja siihen liittyvistä toimenpiteistä sekä kalustostamme pintaa syvemmältä. 

Ensimmäisenä puheenvuoron saa myyntijohtajamme Teemu Korpikoski.

Eurooppapäivä

Saimme toteuttaa yhdessä tapahtumatoimisto Tapahtumantekijöiden kanssa Euroopan Komission Suomen edustustolle Eurooppapäivä -yleisötapahtuman Helsingin Narinkkatorilla aurinkoisena toukokuisena lauantaina.

Eurovaalivuoden ollessa kyseessä, oli tämän vuoden tapahtumassa enemmänkin kipinää puolueidemme edustajien kokoontuessa ensimmäiseen eurovaaliteemaiseen vaalikeskusteluun. Yleisön ja median mielenkiinto tilaisuutta kohtaan oli suurta ja keskustelu striimattiinkin YLE:n toimesta suorana Yle Areenaan. Tilaisuudessa oli myös runsaasti musiikkiohjelmaa sekä virikettä kaikenikäisille ja mukava “kansanjuhlatunnelma” oli läsnä koko päivän. 

Rajupajan tiiminä vastasimme Eurooppapäivän teknisestä suunnittelusta ja esitystekniikasta. SMS -mobiililavamme toimi tilaisuuden näyttämönä, L-Acoustics -äänentoistomme kajautti suuren kuoron esittämän ”Oodi Ilolle” -hymnin komeasti ilmoille heti tapahtuman alussa ja Infiled -ulkoscreenillämme esitettiin video- ja kuvamateriaalia. Lisäksi vastasimme lava- ja katsomokalusteista, sekä muutamista tapahtuman kumppanipisteiden teltoista tekniikka- ja sähkötarpeineen yhdessä Rajupajan yritysperheeseen kuuluvan Vuokrakalusteen kanssa. 

Tilaisuutta saatiin valmistella jo alkuvuodesta alkaen yhdessä Tapahtumantekijöiden mainion, osaavan ja mukavan tiimin kanssa. Tapahtuman pohjaratkaisun suunnittelussa huomioidaan toimivuuden lisäksi ensisijaisesti turvallisuus. Sen lisäksi esimerkiksi esiintyjien mahdollisia erityistarpeita on hyvä pohtia jo etukäteen. Ulkotapahtumissa muuttujia yleensä riittää melkeinpä maaliviivalle asti, mutta joustavalla ja kokeneella “can-do” -asenteella varustetulla tiimillä kaikki luistaa mukavasti!

Eurooppapäivä taisi olla tämän kesäsesongin ensimmäinen ulkolavakeikkamme ja talven pölyt karistettiin harteilta auringon lämmittäessä mukavasti. Tätä kirjoittaessani onkin kesän festarisesonki kuumimmillaan ja niin isot kuin pienemmät lavamme seilaavatkin ympäri Suomea erilaisissa kesätapahtumissa. Toivottavasti moni lukijoista törmääkin toimintaamme näissä tapahtumissa 🙂 

Mukavaa kesän jatkoa kaikille! 


Kesäterveisin,

Teemu Korpikoski
Myyntijohtaja, Rajupaja Oy


Toimimme kumppanina kaikenlaisten tapahtumien tekniikka-, kalustus- ja somistustarpeissa. Jäikö jokin asia askarruttamaan? Ota meihin yhteyttä!

Mitä asiasi koskee?

Viimeisimmät artikkelit

Evolver ja Rajupaja kumppaneiksi yrityskaupalla.

Evolver Fund I -pääomasijoitusrahasto on 5.7.2024 hankkinut osake-enemmistön suomalaisesta tapahtumatekniikan osaaja Rajupaja Oy:stä. Uuden kasvukumppanin tuella Rajupaja jatkaa kehittymistään johtavaksi tapahtumatekniikan ja -palvelujen tarjoajaksi Suomessa.

Lue lisää

Tuote-esittelyssä: LED-poster

Etsitkö jotain erilaista ja erottuvaa tapahtumaasi? LED-poster on ratkaisu, joka tuo monipuolisuutta ja toimivuutta perinteisen TV-näytön sijaan.  Käyttökohteita on monia. LED-poster toimii erinomaisesti esimerkiksi infonäyttönä,

Lue lisää