Kiss My Business 2017 – Rajupajan pusut bisnekselle

Lähes tuhat nuorkauppakamarilaista kokoontui Turkuun lokakuussa. Turussa järjestettiin 13-14.10.2017 Kiss My Business-festivaali, sekä sen yhteydessä Finland Youth Forum.

Kiss My Business on Suomen Nuorkauppakamarit ry:n vuosittainen vaalikokous, ja nuorkauppakamarien suurin vuotuinen yhteistapahtuma Suomessa. Osallistujien ohjelmassa oli Turun historiallisiin paikkoihin tutustumista, keskustelua ja kouluttautumista, verkostoitumista ja kohtaamisia, sekä tietysti myös juhlimista sopivissa määrin. Rajupajan ohjelmassa oli tämän kaiken mahdollistaminen perjantaina Kakolassa, Kauppahallissa ja yökerho Aallossa, sekä lauantaina Logomossa.

Finland Youth Forum toteutettiin perjantaina Kakolan läänivankilan selliosastolla, jossa karu ympäristö loi ainutkertaiset puitteet tapahtumalle. Valmista tekniikkaa ympäristössä ei luonnollisesti ollut, joten Rajupaja sai tehdä parhaansa luodakseen audiovisuaalisesti upean tapahtuman.

Finland Youth Forumin projektipäällikkö Tuula Sillanpää kertoo jännityksen aiheita riittäneen ennen tapahtumaa:

”Suurin huoli meillä järjestäjillä oli ilman muuta se, että lääninvankila oli ollut pois käytöstä jo pitkään, emmekä saaneet selville vankilan voimavirroista juurikaan mitään etukäteen. Pelkäsin miten led-screenin tai Roberts Coffeen tuominen kirkkoon kuormittaa sähkövirtoja. Koska aihepiiri oli itselleni vieras, saatoin vain pelätä tulipalon aikaansaamista vankilaan, jossa ei ole juoksevaa vettä. Kaikki huoleni osoittautuivat kuitenkin turhiksi, ja saatoin luottaa Rajupajan ammattitaitoon.”

Erityisesti karuun ja pelkistettyyn vankilaan tuotu valtava led-screeni teki vaikutuksen osallistujiin. Iso näyttö oli sijoitettu vankilan kirkon alttarin eteen, lasimaalausten ja alttaritaulun jäädessä sen taakse.

”Osallistujien palaute on ollut mykistyttävää luettavaa tapahtumasta kokonaisuudessaan. Osallistujat vaikuttuivat kaikesta näkemästään ja kokemastaan suuresti. Historia ja nykyteknologia sekoittuvat tilassa täysin, luoden silti onnistuneen kokonaisuudet. Upeat äänentoistot ja toisaalta akustisesti soitettu viulumusiikki toimivat yhdessä täydellisesti. Entisten vankien mukanaolo vaikutti moneen osallistujaan henkilökohtaisella tasolla erityisen voimakkaasti, kunnioitusta ja arvostusta herättävästi”, Sillanpää kuvailee.

Lauantaina Logomo toimi päivällä Kiss My Business-kokouspaikkana ja illalla gaalanäyttämönä. Illallisen ohessa palkittiin menestyjiä, ja loppuilta juhlittiin tanssilattialla. Saattoipa muutamilla lipsahtaa aamunkin puolelle.

Tapahtuman kruunasivat bilebändi Popkornin sekä reggae-artisti Jukka Pojan esiintymiset.
Gaalan järjestelyiden kokonaisuudesta vastannut Lari Mallius tavoitettiin lomalta Monacosta, väsyneenä mutta onnellisena. Lari kehui vuolaasti yhteistyötä Rajupajan kanssa:

”Yhteistyömme sujui erinomaisesti, vaikka minä itse olin näin ison tapahtuman järjestäjänä ensikertalainen. Rajupaja hoiti paketin kotiin ja ennakkopalavereita pidettiin sopiva määrä, joten saatoin olla levollisin mielin koko prosessin ajan. Ylimääräistä hässäkkää ei tullut, vaan he toteuttivat visioni tarkasti tekniikan osalta. Rajupajan avulla saimme myös buukattua tähtiartistin ja bilebändin, joka ylitti odotuksemme. Hienosti ja ammattimaisesti hoidettu.”